A A A K K K
для людей із порушенням зору
Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Інформування споживачів про намір укладання нових договорів про надання послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, які надаються Вуглегірською ТЕС ПАТ «Центренерго»

Дата: 06.09.2021 16:20
Кількість переглядів: 983

Фото без описуВуглегірська ТЕС є монополістом з надання послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання та централізованого водовідведення  мешканцям м. Світлодарськ. З 01.05.2021р. набрав чинності Закон України від 03.12.2020р. № 1060. «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг», яким внесено низку змін до Законів України: «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про теплопостачання», «Про метрологію та метрологічну діяльність», «Про ринок природного газу», «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», «Про житлово-комунальні послуги». Згідно із змінами, внесеними до Закону України від 09.11.2017 № 2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги» передбачено запровадження публічних договорів приєднання про надання комунальних послуг. Публічні договори приєднання вважаються укладеними, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування та/або на веб-сайті виконавця послуги співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали відповідний договір з виконавцем комунальної послуги. Публічні договори приєднання про надання комунальних послуг з власниками індивідуальних (садибних) житлових будинків вважаються укладеними, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування та/або на веб-сайті виконавця послуги такий власник не вчинив дій щодо відключення (відмови) від комунальної послуги.

Публічні договори:

Публічний договір з індивідуальним споживачем про надання послуги з постачання гарячої води

Публічний договір з індивідуальним споживачем про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (без обслуговування внутрішньобудинкових систем)

Публічний договір з індивідуальним споживачем про надання послуги з теплової енергії

Плата виконавцю комунальної послуги за новим індивідуальним договором про надання комунальної послуги, що є публічним договором приєднання, складається з:

1) плати за послугу, що розраховується виходячи з розміру затверджених цін/тарифів на відповідну комунальну послугу та обсягу спожитих комунальних послуг, визначеного відповідно до законодавства;

2) плати за абонентське обслуговування, яка не може перевищувати граничний розмір, визначений Кабінетом Міністрів України.

Плата за абонентське обслуговування – це платіж, який споживач сплачує виконавцю комунальної послуги за індивідуальним договором про надання комунальних послуг, що включає витрати виконавця, пов’язані з укладенням договору про надання комунальної послуги, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами, нарахуванням та стягненням плати за спожиті комунальні послуги, обслуговуванням та заміною вузлів комерційного обліку води і теплової енергії (у разі їх наявності у будівлі споживача).

Згідно із змінами, внесеними Законом №1060 до Закону України від 22.06.2017 № 2119-VIII «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання (далі – Закон № 2119-VIII) передбачено, що витрати оператора зовнішніх інженерних мереж на оснащення будівлі вузлами комерційного обліку включатимуться до складу тарифів на теплову енергію та відповідні комунальні послуги, крім випадків, якщо такі вузли комерційного обліку були встановлені власником (співвласниками) будівлі або були наявні при введенні в експлуатацію завершених будівництвом нових житлових і нежитлових будівель, реконструйованих, капітально відремонтованих житлових і нежитлових будівель, що приєднані (приєднуються) до зовнішніх інженерних мереж. У такому разі джерелом фінансування заходів із встановлення вузлів комерційного обліку води та теплової енергії є інвестиційна програма виконавця відповідної комунальної послуги.

Обслуговування вузлів комерційного обліку здійснюється оператором зовнішніх інженерних мереж або суб’єктами господарювання, уповноваженими на виконання таких робіт та залученими співвласниками багатоквартирного будинку. Витрати оператора зовнішніх інженерних мереж на обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку (їх складових частин) відшкодовуються споживачами відповідної комунальної послуги, а також власниками (співвласниками) приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення та/або гарячого водопостачання у такій будівлі, шляхом сплати виконавцю комунальної послуги плати за абонентське обслуговування –  за умови укладення індивідуальних договорів про надання комунальних послуг та з урахуванням особливостей, визначених Законом 1060 і Законом України «Про житлово-комунальні послуги». При цьому звертаємо увагу, що витрати на проведення періодичної  повірки, обслуговування та ремонту (у тому числі демонтаж, транспортування і монтаж) вузлів обліку, що забезпечують індивідуальний облік споживання відповідної комунальної послуги у квартирах (приміщеннях) багатоквартирного будинку (квартирні лічильники тепла та води)  не включатимуться до складу плати за абонентське обслуговування. Відповідно до  вимог статті 17 Закону №1314-VII, періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування і монтаж) вузлів обліку, що забезпечують індивідуальний облік споживання теплової енергії та води в квартирах (приміщеннях) будинку, здійснюються за рахунок власників таких вузлів обліку (споживачів комунальних послуг).

Шановні мешканці м.Світлодарськ, Вуглегірська ТЕС повідомляє, що, у відповідності з Законом України від 03.12.2020р. № 1060. «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг», у разі якщо співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали з виконавцем комунальної послуги відповідний договір, з ними укладається індивідуальний договір про надання комунальної послуги, що є публічним договором приєднання. Зауваження, питання стосовно публічних договорів прохання надсилати у письмовому вигляді на адресу: Вуглегірська ТЕС, м. Світлодарськ, Бахмутський район, Донецької області, 84792, або на адресу електронної пошти kanc@utes.centrenergo.com.

Адміністрація Вуглегірської
теплової електростанції


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь