A A A K K K
для людей із порушенням зору
Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Забезпечення технічними засобами реабілітації потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання

Дата: 24.09.2021 08:57
Кількість переглядів: 359

Фото без описуОдним із важливих напрямів діяльності Фонду соціального страхування України є реалізація державної політики у сферах соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та надання соціальних послуг відповідно до статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-XIV (із змінами).

Необхідність у забезпеченні потерпілих технічними та іншими засобами реабілітації визначають медико-соціальні експертні комісії (МСЕК) з розробленням індивідуальної програми реабілітації на підставі висновку ЛКК закладу охорони здоров'я.

Потерпілі внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання  безоплатно забезпечуються технічними та іншими засобами реабілітації, а саме:

  • протезними виробами, ортопедичним взуттям;
  • спеціальними засобами для самообслуговування та особистого догляду;
  • засобами пересування;
  • меблями, оснащенням та ін.

Для отримання технічних та інших засобів реабілітації  потерпілому необхідно надати до Бахмутського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (далі - Бахмутське відділення) наступні документи:

  • заяву;
  • копію паспорта;
  • копію довідки про присвоєння ідентифікаційного коду;
  • копію висновку МСЕК про встановлення  інвалідності та висновок ЛКК  для забезпечення  технічними та іншими засобами реабілітації;
  • копію індивідуальної програми реабілітації, затвердженої МСЕК (оновлюється 1 раз на 2 роки).

Під час тимчасової непрацездатності підставою для первинного протезування потерпілих є висновок ЛКК закладу охорони здоров`я.

Спеціалісти відділу медичних та соціальних послуг Бахмутського відділення перевіряють отримані документи та видають потерпілому направлення на забезпечення протезно-ортопедичними виробами (з урахуванням установлених строків їх експлуатації) до підприємства, що виготовляє та постачає технічні та інші засоби реабілітації відповідно до договорів, укладених Бахмутським відділенням.

Станом на 23.09.2021 Бахмутським відділенням забезпечено протезами та ортопедичним взуттям 17 осіб з інвалідністю на суму 268 960,00 грн, технічними засобами реабілітації (палицями, милицями, протипролежневими подушками, ліжком) –  10 осіб з інвалідністю на суму 32 543,00 грн, кріслом колісним - 1 особа на суму 23 420,00 грн.

Наголошуємо, що потерпілі забезпечуються засобами пересування та іншими технічними засобами реабілітації без права продажу, дарування і передачі іншим особам.

За довідками звертатися особисто за адресою: вул. Незалежності, 41, м. Бахмут у відділ медичних та соціальних послуг за попереднім записом за телефоном (0627) 44-52-89.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь