A A A K K K
для людей із порушенням зору
Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Порядок складання індивідуальної програми реабілітації потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання

Дата: 26.10.2021 15:38
Кількість переглядів: 314

Фото без описуВідповідно до Постанови КМУ від 23 травня 2007 р. N 757 «Про затвердження Положення про індивідуальну програму реабілітації особи з інвалідністю» (із змінами) з метою відновлення та компенсації порушених або втрачених функцій організму і здібностей особи з інвалідністю, медико-соціальною експертною комісією (далі - МСЕК) розробляється індивідуальна програма реабілітації особи з інвалідністю (далі- ІПР) за місцем проживання або лікування особи з інвалідністю.

Під час огляду особи з інвалідністю МСЕК або ЛКК з урахуванням виду захворювання, фактичних потреб, віку, статі визначає оптимальні види, форми, обсяги,  місце і строки проведення медичної, психолого-педагогічної, фізичної, професійної, трудової, фізкультурно-спортивної, побутової і соціальної реабілітації, потребу в технічних  та інших засобах реабілітації, виробах медичного призначення.

Фахівці МСЕК або ЛКК роз'яснюють особі з інвалідністю мету індивідуальної програми, її завдання, очікувані результати та порядок виконання, а також інформують про її рекомендаційний характер.

 ІПР розробляється строком на 2 роки. У разі зміни стану здоров’я та виникнення потреби у додаткових видах реабілітації, особа з інвалідністю має право звернутися на МСЕК для внесення змін у ІПР незалежно від строку, на який вона складена.

Фінансування реабілітаційних заходів передбачених індивідуальною програмою особи з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва та професійного захворювання здійснюється за рахунок кошів Фонду соціального страхування України.

Для поновлення ІПР потерпілим на виробництві необхідно звернутись до закладу охорони здоров`я за місцем проживання для отримання форми № 088/о та до Бахмутського міського відділення Фонду соціального страхування України в Донецькій області для отримання направлення на МСЕК.

За довідками звертатись за телефоном (0627)44-52-89 у відділ медичних та соціальних послуг або за адресою: м. Бахмут, вул. Незалежності, 41 за попереднім записом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь