A A A K K K
для людей із порушенням зору
Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Триває набір кандидатур для отримання довічних державних іменних стипендій

Дата: 17.01.2022 11:32
Кількість переглядів: 342

Фото без описуДонецька облдержадміністрація просить громадські організації ветеранів війни надати/поновити пропозиції щодо кандидатів на здобуття довічних державних іменних стипендій (враховуючи реальний матеріальний стан кандидата), на виконання Положення про довічні державні стипендії для учасників бойових дій у період Другої світової війни 1939 - 1945 років, затвердженого Указом Президента України від 17.05.2000 № 689/2000 (зі змінами) та на виконання Положення про довічні державні іменні стипендії громадянам України, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність, затвердженого Указом Президента України від 26.11.2001 № 1147/2001 (із змінами).

Для отримання довічних державних стипендій для учасників бойових дій у період Другої світової війни 1939 - 1945 років.

Звертаємо увагу, що на здобуття довічних державних стипендій можуть бути висунуті учасники бойових дій, які відзначені державними нагородами за заслуги в період Другої світової війни 1939 - 1945 років, зробили вагомий внесок у розбудову Української держави і проживають в Україні.

До клопотання про призначення довічної державної іменної стипендії додаються:

  • інформація про реальний матеріальний стан кандидата;
  • копія документа, що посвідчує особу кандидата;
  • копія посвідчення учасника бойових дій кандидата;
  • копії документів, які підтверджують наявність у кандидата нагород за заслуги в період Другої світової війни 1939 - 1945 років.

Для отримання довічних державних іменних стипендій громадянам України, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність

Довічні державні іменні стипендії призначаються громадянам України, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність у колишньому СРСР та яких було ув'язнено, заслано, вислано, виключено з творчих спілок, навчальних закладів, у зв'язку з чим вони не здобули відповідної освіти, не мали можливості продовжувати наукову або іншу творчу діяльність, брати участь у громадській роботі.

Довічні державні іменні стипендії не призначаються громадянам, правозахисна діяльність яких не набула суспільного значення і не виходила за межі особистих інтересів, захисту власних прав, прав своєї сім'ї або родичів.

До клопотання про призначення довічної державної іменної стипендії додаються:

  • інформація про реальний матеріальний стан кандидата;
  • копія паспорта кандидата;
  • копія довідки про реабілітацію.

Клопотання та повні пакети документів просимо надати Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації (м. Краматорськ, вул. Рум`янцева, буд. 16) в термін до 25.01.2022. 

Контактна особа: заступник начальника управління - начальник відділу реалізації пільг Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Дмитро Пожарський (+3806264-2-03-37, +3806264-2-03-38).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь