Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

30 років тому Верховна Рада України затвердила Державний прапор України

Дата: 28.01.2022 11:06
Кількість переглядів: 420

Фото без опису30 років тому Верховна Рада України офіційно затвердила синьо-жовтий стяг Державним прапором нашої держави. Про це було видано Постанову Верховної Ради України № 2067-ХХ1 від 28 січня 1992 року. А 23-ого серпня 2004 року Указом тодішнього Президента України Леоніда Кучми затверджено День Державного Прапора України. Отож у нашого славного стяга — два свята.

Державний прапор України - прямокутне полотнище, яке складається з двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої - синього кольору, нижньої - жовтого кольору, із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3.

Історія сучасного українського прапора починається з 22 квітня 1848 року. Над Львівською ратушею українці Королівства Галиччини та Володимирії вивісили свій національний стяг. А вже після 1905 року синьо-жовтий стяг почали здіймати і на території Наддніпрянської України.

Вперше, як державний символ, синьо-жовтий стяг визнала Українська Народна Республіка. У 1938 році полотнище із двох горизонтальних смуг своїм прапором зробила Карпатська Україна.

І вже відтоді і аж до 1991 року синьо–жовтий прапор був поза законом. За його використання в СРСР можна було потрапити у в’язницю на два роки. Після розпаду більшовицької імперії та проголошення незалежності України, Президія Верховної ради юридично закріпила за синьо–жовтим стягом статус офіційного прапора України.

В історії новітньої України наш рідний прапор став символом боротьби за визволення, символом єднання, брендом України в світі. І сьогодні ми всі маємо берегти її ідентичність та самобутність!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь