A A A K K K
для людей із порушенням зору
Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

В Світлодарській громаді вшанували пам'ять героїв Крут

Дата: 29.01.2022 15:57
Кількість переглядів: 313

В Світлодарській громаді провели заходи, аби вшанувати пам'ять героїв Крут та розповісти дітям про героїчний подиг українських студентів.

Напередодні відзначення в Україні дня пам'яті героїв Крут МЦ «Імпульс» запросив учнівську молодь на інформаційну годину «День в історіїї. Бій під Крутами». Головне, що відзначили учасники заходу, не можна викреслити з людської пам’яті той великий та безсмертний подвиг юних студентів, що захищали українську державність, поклавши на її вівтар найцінніше – власне життя.

Фото без опису   Фото без опису

В пеших класах Світлодарського НВК пройшла віртуальна подорож  у часі  «Герої Крут», яка допомогла малечі дізнатися про юнаців-героїв-українців. В третіх класах пройшла патріотична година «Герої Крут» та урок пам’яті «Крути – віра в духовні сили народу, його майбутнє».  

В шкільній бібліотеці Світлодарського НВК була розгорнута книжкова виставка «Під Крутами пішли в безсмертя». Завідувачкою бібліотеки Світлодарського НВК з учнями десятих класів була проведена патріотична година «Під Крутами пішли в безсмертя», учні перелянули відеоролик «Пам’ятай про Крути». Під час заходу було проведено історичні паралелі між подіями початку 1918 року та реаліями сьогоднішнього дня, коли Україна знову змушена виборювати та захищати свою незалежність. Наприкінці заходу пам’ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання.

 Фото без опису  Фото без опису

З метою вшанування пам'яті загиблих під Крутами інформаційно-бібліотечний відділ Комунального закладу "Світлодарський міський Палац культури" провів з учнями Світлодарського НВК інформаційну бесіду "Трагедія і героїзм героїв Крут" та перегляд документального фільму "Крути 1918". 

Фото без опису  Фото без опису

У Луганській ЗОШ також відбулись виховні заходи присвячені пам’яті молодих хлопців, воїнів, борців за незалежність України. Старшокласники підготували стінівку, переглянули відео «Балада про Крути, зробили історичний екскурс в ті роки. Також серед учнів школи пройшов конкурс "Влучний стрілець", який вже став традиційним в цей день.

Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису

В Миронівській ЗОШ №1 для учнів 9-10 класів, до відзначення Дня пам’яті Героїв Крут за допомогою Молодіжного центру Будинка Культури, було організовано перегляд художнього фільму «Крути 1918» українського режисера Олексія Шапарева. 

Фото без опису   Фото без опису

Учні Миронівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 вшанували патріотизм і мужність учасників бою під Крутами. В історії ця битва особлива, вона є символом нескореного духу нашої нації. Вірші, розповіді учнів супроводжувалися демонстрацією презентацій, відеофільмів та відеороликів на виховних заходах. Пам'ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання.

Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису

Національно-культурним відділом КЗ "ЦЕВД "Юність" проведено Урок Державності "Під Крутами пішли у безсмертя". Учні старших класів Новолуганської ЗОШ, разом з вчителями, підготували реферати. Словами історичних документів, рядками віршів розповіли про подвиг українських студентів.

Фото без опису  Фото без опису

Бібліотекарі дитячої бібліотеки м.Світлодарська презентували книжкову виставку-реквієм «Подвиг українських юнаків під Крутами – символ національної честі», на якій міститься література, що мають відношення до тих трагічних подій. Розрахована вона на широке коло користувачів бібліотеки. Виставка розкриває суть, причини трагедії під Крутами, виховує в користувачів інтерес і повагу до історичного минулого своєї країни, до борців за незалежність України.

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь