Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Учні Світлодарського НВК вийшли до фінального етапу ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Дата: 07.02.2022 11:46
Кількість переглядів: 267

Фото без опису5 лютого 2022 року в обласних центрах і м. Києві відбувся фінальний етап ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Цьогоріч у конкурсі взяли участь кращі знавці української мови, учні 5-11 класів, ліцеїсти військових ліцеїв, учні закладів професійної освіти, студенти, курсанти закладів фахової передвищої та вищої освіти усіх форм власності відповідно до гуманітарного та технічного профілів навчання.

Взагалі, щороку конкурс налічує понад 1 млн. учасників, до змагань також долучаються українці, які проживають за кордоном. Мовно-літературні змагання відбуваються в Канаді, Молдові, Італії, Іспанії, Індії, Бельгії, Ірані, Словаччині, Білорусі, Польщі, Йорданії, Туреччині та інших країнах.

Вічно живе Тарасове слово. Проведення конкурсу надзвичайно важливе, бо він сприяє формуванню нового етичного мислення й поширенню українських цінностей. Тарас Шевченко став одним із творців української нації. Для багатьох поколінь українців поет був і залишається справжнім національним пророком, символом високих духовних можливостей української людини. Його спадщина – це «велика книга мудрості, книга любові до України». Слово Шевченка  невмируще й потужне, зрозуміле багатьом народам, а сила заповітів – живильна й невичерпна.

До фінального етапу конкурсу вийшли й представники Світлодарської громади – учні Світлодарського НВК. Бажан Данило, Таніч Данило у листопаді 2021 року стали переможцями ІІІ (обласного) етапу і були урочисто нагороджені почесними дипломами. До перемоги хлопців привели вчителі української мови та літератури Юдіна Олена Олександрівна і Таніч Ганна Іванівна.

Вітаємо фіналістів та їх наставників, бажаємо творчого натхнення й наступної перемоги!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь