A A A K K K
для людей із порушенням зору
Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Голова Донецької ОДА звернувся до людей, які живуть на тимчасово окупованій території

Дата: 23.02.2022 09:28
Кількість переглядів: 249

Україна прагне добитися відновлення територіальної цілісності у її міжнародно визнаних кордонах  виключно політичним шляхом,  ЗСУ не планують іти у наступ. Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко  сказав на  брифінгу у Краматорську, звертаючись до людей, які живуть  на тимчасово окупованій території Донецької області.  

Він нагадав, що вчора президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про визнання незалежності квазі-утворень, які він сам же і створив силою російської зброї, вбивши при цьому 15 тисяч українців - військових та цивільних; зробивши мільйони людей біженцями. «Я не маю сумнівів, що рано чи пізно і він особисто і держава, яку він очолює, понесуть за це жорстке покарання», -  сказав Павло Кириленко. 

Він  звернувся до людей, які живуть   на тимчасово окупованій території з закликом не вірити російській пропаганді.  

«Хочу їм сказати, щоб вони не вірили Путіну і його пропаганді. Не Україна ваш ворог. Наші збройні сили не планують іти у наступ. Не планують жодних акцій проти вас - тих, хто опинився у заручниках у Путіна. Так, ми хочемо відновлення територіальної цілісності нашої країни – у її міжнародно визнаних кордонах – із Донецьком, Луганськом, Кримом. Але виключно – політичним шляхом! І я знаю, що міжнародні закони, правда і справедливість рано чи пізно візьмуть верх – по-іншому не буває», - зазначив Павло Кириленко.  

Він додав, що українці не можуть розраховувати на те, що Путін зупиниться лише на визнанні окупованих його армією територій. 

«Тому ми готуємося протистояти йому і його війську: у нас створено окрему бригаду ТрО (з дислокацією в місті Маріуполі), а також 5 окремих батальйонів ТрО – по одному в кожному районі на підконтрольній українській владі частині Донеччини. Наразі триває процес їх укомплектування, і станом на сьогодні загальний відсоток укомплектування становить понад 73 % - за штатом мирного часу підрозділів ТрО Збройних Сил України»,  -  сказав очільник області. 

На Донеччині відпрацювали алгоритми дій у разі суттєвого загострення ситуації – 10 лютого провели загальнообласні навчання із взаємодії різних служб та відомств, евакуації населення та матеріальних цінностей.  

Водночас Павло Кириленко наголосив, що ситуація загострилася. На Донеччині -  численні обстріли, втрати серед військових і серед цивільних. 17 лютого у Мар’їнці була поранена 65-річна жінка, вчора у Новолуганському загинув місцевий мешканець, чоловік 1970 року народження.  Внаслідок обстрілів російських окупаційних військ суттєво постраждала й інфраструктура. 

(За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь