A A A K K K
для людей із порушенням зору
Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Як встановити та продовжити інвалідність під час війни?

Дата: 19.03.2022 14:45
Кількість переглядів: 157

Фото без описуЯкщо людина не може прибути на огляд до медико-соціальної експертної комісії, така комісія може приймати рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії (ЛКК), йдеться у постанові Кабміну від 08 березня 2022 р. № 225 "Деякі питання порядку проведення медико-соціальної експертизи на період дії воєнного стану на території України"  

При цьому медико-соціальні експертні комісії здійснюють свої функції незалежно від місця реєстрації, проживання або перебування людини, що звертається для встановлення інвалідності.

У разі неможливості направлення осіб з тимчасовою непрацездатністю на медико-соціальну експертизу в передбачені законодавством строки, рішення щодо продовження тимчасової непрацездатності за її наявності приймається без направлення на медико-соціальну експертизу лікуючим лікарем або лікарсько-консультативною комісією.

Направлення лікарем чи ЛКК на медико-соціальну експертизу здійснюється не пізніше ніж через місяць після припинення або скасування воєнного стану.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь