A A A K K K
для людей із порушенням зору
Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

18 травня в Україні відзначають День резервіста

Дата: 18.05.2022 09:02
Кількість переглядів: 174

Фото без описуУраховуючи важливу роль резервістів у справі захисту Вітчизни, її незалежності та територіальної цілісності, їх готовність у будь-який час стати до лав Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, з метою дальшого розвитку сучасних військових традицій, зміцнення патріотичного духу у суспільстві Указом Президента України від 19 квітня 2019 року № 154/2019 в Україні було встановлено День резервіста України.

Резервісти — це громадяни України, які в добровільному порядку проходять службу у військовому резерві Збройних Сил України, інших військових формувань і призначені для їх комплектування у мирний та воєнний час. 

З 2006 року в Україні запроваджено службу у військовому резерві з метою планомірної підготовки резервістів для комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань особовим складом у мирний та воєнний час шляхом набуття та підтримання на належному рівні вмінь і навичок за відповідною військово-обліковою спеціальністю. Кожен громадянин України, а не тільки лише кадровий військовий, має змогу практично долучитись до реалізації своїх конституційних прав по захисту суверенітету і територіальної цілісності держави, шляхом вдосконалення особистої навченості у військовій справі під час зборових заходів у складі відповідних військових частин, навчальних центрів або ж органів військового управління.

Впровадження служби у військовому резерві було викликано необхідністю: гарантованого та оперативного доукомплектування військових частин постійної готовності підготовленими військовонавченими громадянами у мирний та воєнний час; формування нової системи призову, засновану на виключно добровільних та патріотичних принципах комплектування військових частин, яка супроводжується фінансовою, соціальною та правовою підтримкою громадян-резервістів протягом всього часу проходження служби у військовому резерві.

Наші резервісти у мирний час – це підприємці, вчителі, службовці, медики, авіатори, водії, представники чи не всіх сфер діяльності. У воєнний час вони стають серйозною підтримкою національному війську. До початку широкомасштабного вторгнення російської федерації на територію Україні резерв ЗСУ складав близько 200 тисяч високопрофесійних воїнів. 

Основу українських резервістів складають військовослужбовці, які проходили службу з початку російсько-української війни, більшість із них навчалися військової справи у важких випробуваннях. Українські резервісти - добре підготовлені й мотивовані воїни, готові в будь-який час встати на захист України.

День резервіста - свято громадян, які сумлінно виконали свій конституційний обов’язок, проявили відвагу, героїзм та стійкість під час захисту незалежності та територіальної цілісності України, які першими стали до лав українського війська й захищають нашу країну у складі військових підрозділів, щодня наближаючи нашу Перемогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь