A A A K K K
для людей із порушенням зору
Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Україна ратифікувала Стамбульську конвенцію

Дата: 21.06.2022 14:11
Кількість переглядів: 144

Фото без опису259 голосами Верховна Рада ратифікувала Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами, більш відому як Стамбульська конвенція.

Ратифікація Стамбульської конвенції – це надважливий крок на шляху до боротьби проти домашнього насильства і насильства проти жінок. Тепер маємо конкретний перелік зобов’язань стосовно вдосконалення законодавства та правозастосовної практики, а також забезпечення належних фінансових та людських ресурсів.

Це рішення не далось легко. Численні консультації з усіма зацікавленими сторонами, представниками Ради Європи, переконування скептиків і роки системної роботи для побудови дієвого національного механізму протидії насильству. Все це забезпечило сьогодні підтримку Конвенції - золотого стандарту європейських практик по боротьбі з насильством. 

Права та свободи кожної людини є однією з базових цінностей ЄС. Відтак, увесь подальший прогрес України у цьому напрямку має вагоме значення для євроінтеграції нашої країни. Ратифікація посилить «голос» України у боротьбі за права, свободу та врешті-решт життя наших громадян, зокрема, тих 5 млн. українців, які знайшли прихисток за кордоном (переважно жінки та діти).

Для мінімізації ризиків різного тлумачення, Конвенція ухвалена із застереженнями, а саме - Україна не розглядає жодне з положень Конвенції як таке, що зобов'язує її до зміни Конституції, Сімейного кодексу та інших законів щодо інститутів шлюбу, сім'ї та усиновлення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь