Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Примусова паспортизація: російський «аусвайс» - це шлях до депортаціі у депресивні райони рф

Дата: 09.08.2022 09:45
Кількість переглядів: 135

Фото без описуНа тимчасово окупованих територіях України рашисти створюють такі умови, коли людям помилково здається, що їх шанси вижити зростуть у разі отримання російського громадянства. Але слід пам`ятати, що головна мета примусової паспортизації - легалізувати окупаційну «владу», тоді як українців, які отримають російські «аусвайси», чекають чисельні ризики.

Комусь, можливо, здається, що маючи громадянство країни-окупанта, є шанс отримати бодай якісь гарантії стабільного існування чи недоторканості власного майна. Мовляв, з новим «паспортом» легше легалізувати авто, нерухомість, зберегти посаду або бізнес. Але це дуже велика помилка, бо в окупації гарантій взагалі не існує, натомість повно можливостей ще більше погіршити свій стан як раз отримавши «ксиву» рф.

Про можливість втратити життя завдяки примусовій паспортизації ми вже розповідали, але є й інші ризики, окрім перспективи всупереч вашому бажанню потрапити під мобілізацію до війська окупантів. Сучасна росія – велика за площею країна з величезними демографічними проблемами. Вирішить їх намагаються за рахунок українців. І почалося це не у 2022 році, а значно раніше. А що чекає мешканців окупованих рф територій можуть, наприклад, розповісти ексгромадяни України, які у 2014 році зрадили присязі, вирішивши дослужити в російській армії чи фсб до пенсії в курортному Криму. Зрадників досить швидко почали відправляти для подальшого проходження служби в зовсім інших кліматичних умовах, затикаючи ними прогалини у далеких північних гарнізонах. Натомість, у Крим переводили «істиних арійців» з російської глибинки, змінюючи тим самим етнічний склад населення на півострові.

Примусове вивезення українців до росії набрало величезних масштабів після 24 лютого. І везуть їх з тимчасово окупованих районів Донеччини не тільки у сусідню Ростовську область, і зовсім не у Москву чи Пітер, а в дуже депресивні регіони. Відомий випадок, коли декілька сотень маріупольців відправили потягом на Далекий Схід у Находку. А скільки наших земляків опинились у Сибіру та далеко не центральних краях рф.

І помилково вважати, що росіянам потрібна лише молода та здорова «робоча сила» з України, щоб було кому працювати та збільшувати народжуваність. Тисячами вивозять і пенсіонерів, які втрачають житло на Батьківщині та вимушені тепер доживати свій вік у домах престарілих чи в приймах у чужих людей у глухих дєрєвнях без медичної допомоги. Для чого це робиться? Сучасні рашисти, депортуючи стареньких, з одного боку піаряться, розповідаючи, як вони рятують людей від війни, а з іншого – зачищають під себе «життєвий простір» на українській землі, яку планують заселяти своїм, лояльним "народом".

У таких умовах, отримуючи російський паспорт на окупованій територіі, українці тільки збільшують свої шанси стати, проти власної волі, людським ресурсом для заселення депресивних російських земель.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь