A A A K K K
для людей із порушенням зору
Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Коли паспортизація дорівнює колаборації

Дата: 09.08.2022 15:34
Кількість переглядів: 109

Фото без описуПримусова паспортизація, яку рашисти розгорнули на тимчасово окупованих територіях України, несе нашим людям дуже багато ризиків – від практично гарантованої мобілізації до армії країни-агресора та депортації у депресивну «глибинку» рф до вже традиційної зневаги цивілізованого світу до власників подібних «документів».

А ще ж є і кримінальна відповідальність. Зрозуміло, що деякі люди отримують «аусвайси» рф, щоб убезпечити себе від негативних наслідків окупації, і при цьому не підтримують агресивних дій держави-окупанта. Звичайні громадяни стають жертвами шантажу з боку окупантів. Але Україна бореться за якнайшвидше звільнення окупованих територій, тож покарання для всіх, хто винен у воєнних злочинах, в тому числі, нав'язуванні і незаконній видачі паспортів, невідворотнє.

І тут важливо пам`ятати, що добровільне отримання «паспорту рф» співробітниками державних, правоохоронних, а також інших силових та судових органів, які перейшли на бік ворога та займають посади в незаконних окупаційних органах влади, має розглядатись як спосіб вчинення колабораційної діяльності, за що має бути кримінальна відповідальність. Це стосується і тих осіб, які сприяють утвердженню окупаційного режиму й організовують процес незаконної видачі російських "ксив".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь