A A A K K K
для людей із порушенням зору
Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Як отримати довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та допомогу на проживання ВПО у разі втрати паспорту

Дата: 11.08.2022 11:08
Кількість переглядів: 98

Фото без опису1 липня 2022 року Кабінетом Міністрів України ухвалено постанову № 755 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 509 і від 20 березня 2022 р. № 332».

Вказаною постановою надано можливість внутрішньо переміщеним особам отримати довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам у разі втрати паспорту.

Для цього внутрішньо переміщеній особі необхідно надати довідку від ДМС про подання документів для оформлення паспорта громадянина України або документ, який посвідчує особу та підтверджує громадянство України, сформований засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатку Порталу Дія, або єДокумент.

Довідку про те, що особа звернулась за оформленням паспорта (ID-картки або паспорта-книжечки), можна отримати у підрозділах ДМС України, у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) або в центрах обслуговування громадян «Паспортний сервіс», якщо особу ідентифіковано за відомостями Єдиного державного демографічного реєстру або відомчої інформаційної системи ДМС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь