A A A K K K
для людей із порушенням зору
Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Які є програми державної підтримки застрахованих осіб у разі втрати ними частини заробітної плати (доходу)?

Дата: 13.09.2022 14:09
Кількість переглядів: 147

Які є програми державної підтримки застрахованих осіб у разі втрати ними частини заробітної плати (доходу)?

З цим питанням часто звертаються до фахівців служби зайнятості Донеччини роботодавці, які скоротили свою діяльність через війну. Однією з них є надання допомоги по частковому безробіттю, яке регламентується статтею 47 Закону України «Про зайнятість населення» (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/5067-17#Text) та відповідним Порядком надання цієї допомоги (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/702-2022-%D0%BF#Text).

Вона надається за певних умов щомісяця застрахованим особам (працівникам та фізичним особам-підприємцям) у разі втрати ними частини заробітної плати (доходу) у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції, виконання робіт, надання послуг у роботодавця. Причини для цього можуть бути економічного, технологічного характеру, виникнення надзвичайної ситуації, введення надзвичайного або воєнного стану, встановлення карантину.

Наразі максимальний розмір допомоги по частковому безробіттю у розрахунку на одного працівника або фізичну особу-підприємця не може перевищувати 50 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом.

Сума допомоги надається роботодавцям для виплати своїм працівникам, а також фізичним особам-підприємцям на строк зупинення або скорочення своє діяльності, але не більш як 180 календарних днів сумарно протягом 36 місяців з дня зупинення (скорочення), в тому числі з урахуванням строку отримання такої допомоги під час карантину, введеного для боротьби із коронавірусною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь