A A A K K K
для людей із порушенням зору
Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

21 вересня – Міжнародний день миру

Дата: 21.09.2022 10:04
Кількість переглядів: 178

Фото без описуНа підтвердження відданості України ідеалам миру та підтримуючи рішення Генеральної Асамблеї ООН в Україні, Указом Президента України від 05 лютого 2002 року № 100/2002, було встановлено День миру, який відзначається щорічно 21 вересня - у Міжнародний день миру.

07 вересня 2001 року Генеральна Асамблея ООН прийняла рішення № 55/282, в якому, зокрема, зазначалось, що цей день буде відзначатися як день глобального припинення вогню і відмови від насильства, запропонувавши всім державам і народам дотримуватися припинення воєнних дій протягом цієї доби. Під стійким миром розуміється не лише відсутність війни, зокрема, під цим поняттям розуміється нульова толерантність до насилля, рівна можливість участі всіх громадян у державному будівництві, соціальна справедливість та соціальна згуртованість, доступ до виробничих ресурсів, економічне відновлення та відбудова, сприяння різноманіттю й толерантності.

Щорічно 21 вересня в ООН проводяться святкові заходи, які традиційно включають в себе Ходу миру, яка вперше була проведена ще у 1986 році. Невід’ємною частиною урочистостей є відлуння Дзвону миру та хвилина мовчання в пам’ять про тих, хто загинув у військових конфліктах. Традиційно в святковій церемонії беруть участь лауреати Нобелівської премії миру та посланці миру Організації Об’єднаних Націй.

Попри всі заклики Міжнародних інституцій, правові засади та міжнародні угоди, з лютого 2014 року в Україні не було жодного мирного дня. Для українців прагнення миру вже давно не абстрактне бажання, це мета, задля досягнення якої згуртувалась вся країна.

Мир для українців став більше ніж просто перестати стріляти, це боротьба за право жити у власній державі, спілкуватися рідною мовою, вивчати власну історію, наводити лад у власному домі без сторонньої допомоги. Сьогодні для України мир – це знищити ворога, відновити кордони країни, запорука нашого щасливого життя, саме такого, яким його бачить кожен з нас.

Мир для кожного українця став метою і всесвітом.

За право мирно жити Україна сплачує надзвичайно високу ціну – десятки тисяч загиблих цивільних і військових, сотні тисяч поранених і скалічених, мільйони понівечених життів.

Кожен з нас вірить, що невдовзі, після щоденного Дзвону пам’яті в Україні буде лунати Дзвін миру.

ООН закликає у Міжнародний день миру припинити військові дії, проливання крові хоча б на добу. Україна прагне щоб більше ніколи в країні не було війни, не лунали вибухи від снарядів, люди спали у своїх теплих, затишних будинках, а не в укриттях, виходили на прогулянки в будь-який час, а не поміж обстрілами. У цей день Україна закликає світ об’єднатися заради найскорішої Перемоги та встановлення Миру.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь