Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Функції із призначення, нарахування та виплати пільг і житлових субсидій передано органам Пенсійного фонду України

Дата: 28.09.2022 10:43
Кількість переглядів: 307

Фото без опису
На засіданні Уряду 16 вересня 2022 року внесені зміни до порядків надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг (постанова Кабінету Міністрів України від 16.09.2022 № 1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України»).

Відповідним рішенням передбачено передачу функцій призначення, нарахування і виплати житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг від органів соціального захисту населення до органів Пенсійного фонду України, які працюють за екстериторіальним принципом.

Прийом заяв на отримання пільг та житлових субсидій, а також їх призначення здійснюється структурними підрозділами з питань соціального захисту населення до 30 листопада 2022 року включно, починаючи з 1 грудня 2022 – органами Пенсійного фонду України.

Крім того, в умовах воєнного стану вказані зміни дадуть можливість:

  • централізувати фінансування виплат, що дозволить оптимізувати та прискорити час проходження коштів;
  • автоматизувати та прискорити процес призначення, нарахування та виплати житлових субсидій та пільг;
  • забезпечити право людей на допомогу від держави за будь-яких обставин, що є важливим в умовах воєнного часу, коли частина людей вимушено змінили своє місце проживання;
  • зберігати централізовано дані громадян, необхідні для призначення та розрахунку житлових субсидій і пільг, щоб не втрачати їх в умовах окупації окремих територій, а також за потреби оперативно корегувати.

Також, вказані зміни передбачають, що при розрахунку житлової субсидії до середньомісячного сукупного доходу громадянам не будуть враховувати:

  • допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам;
  • компенсацію для покриття понесених витрат, пов’язаних з розміщенням в своєму житловому приміщенні внутрішньо переміщених осіб за програмою «Прихисток».

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь