Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

27 жовтня вперше в Україні можна буде пройти національний тест з медіаграмотності

Дата: 26.10.2022 14:53
Кількість переглядів: 161

Фото без описуПід час Глобального тижня медіаграмотності Фільтр, національний проєкт з медіаграмотності Міністерства культури та інформаційної політики України, спільно з програмою USAID «Мріємо та діємо» та проєктом «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», які виконуються IREX, проведе національний тест з медіаграмотності. 

До участі запрошені всі українці. Кожен учасник зможе перевірити, наскільки добре вміє боротися з фейками та відрізняти ворожу пропаганду. 

Тест можна буде пройти онлайн лише один день, 27 жовтня (четвер).

Платформа для проходження тесту буде відкрита тричі на день протягом 30 хвилин. Початок тесту — об 11:00, 15:00, 19:00. 

Пройти тест можна за посиланням, яке буде опубліковано на сайті «Фільтра» 27 жовтня

Кожен учасник гарантовано отримає сертифікат, а 30 учасників, які дадуть найбільшу кількість правильних відповідей за найшвидший час, отримають подарунки — планшети, павербанки, колонки, рюкзаки, худі та ще багато іншого! 

Національний тест з медіаграмотності — це частина заходів від Фільтра, присвячених Глобальному тижню медіаграмотності, який святкують у всьому світі 24 – 30 жовтня.

«У лютому 2022 року, незадовго до повномасштабної війни, Фільтр уже організовував національний урок медіаграмотності у партнерстві з МОН. Цей урок значно підвищив рівень зацікавленості темою медіаграмотності серед освітян України, а також залучив до онлайн-платформи Фільтра 100 тисяч вчителів. Сподіваємось, що національний тест з медіаграмотності користуватиметься таким же інтересом серед українців», — розповідає керівниця проєкту Фільтр Валерія Ковтун.

Команда Фільтра вирішила організувати цей тест саме під час Глобального тижня медіаграмотності, аби заохотити українців розвивати критичне мислення та свій рівень медіаграмотності у час війни. Такий захід підвищить обізнаність населення України про методи дезінформації та інструменти перевірки фактів, а отже — зробить стійкішими до ворожої пропаганди.

«Однією з головних цілей цього тесту є об’єднання українців навколо теми медіаграмотності. Нині, в час повномасштабної війни, кожен з нас так чи інакше веде інформаційну війну. І аби вести її ефективно, і водночас бути стійкими до інформаційних атак ворога, варто розвивати критичне мислення. Впевнені, що такий тест стимулює інтерес українців до теми медіаграмотності», — пояснює Тарас Шевченко, заступник міністра культури та інформаційної політики України.

«Україна була і досі стоїть на передовій у боротьбі з дезінформацією, адже ця боротьба в країні почалася задовго до того, як решта світу усвідомила, наскільки серйозною є ця проблема. Україна стала справжнім прикладом для інших, завдяки обміну досвідом у боротьбі з дезінформацією та використанню інноваційних методів та підходів, які розвиваються в країні, в тому числі таких як наша з вами ініціатива. Інфо-медійна грамотність — одна з ключових компетенцій, яка сьогодні потрібна кожній людині, особливо коли триває повномасштабна війна, що включає в себе гібридну», — Мехрі Дракман, директорка IREX в Україні. 

Беріть участь у тесті та вигравайте подарунки. Успіхів!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь