Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства»

Дата: 25.11.2022 14:09
Кількість переглядів: 110

Фото без описуЩорічно з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства». Вона покликана покращити розуміння та обізнаність людей по всьому світу про всі форми насильства, зокрема, в сім’ях, гендерного, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Кампанія має на меті сприяти створенню вільного від насильства соціального простору. Особливо в умовах війни, коли росія творить тотальне насилля над нами, ми - українці маємо мінімізувати по можливості всі інші види насилля всередині нашого суспільства заради згуртованості і прискорення нашої перемоги.

Акцію було засновано у 1991 році і з того часу її продовжує щорічно координувати Центр глобального лідерства жінок. Вона починається 25 листопада, в Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня – Дня прав людини.

Загалом, 16-денний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, офіційно оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році;

26 листопада – Всесвітній день інформації;

1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю;

5 грудня – Міжнародний день волонтера;

6 грудня – річниця Монреальскої різанини, коли у 1989 році 14 жінок-студенток було вбито через те, що вони були феміністками;

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Дати початку Акції проти насильства створюють символічний ланцюг, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Якщо ви стали безпосереднім свідком насильства, негайно телефонуйте у поліцію за номером 102. Від цього залежить життя та здоров'я постраждалої особи.

Отримати консультацію щодо ситуації насильства, подальших кроків, а також контакти пунктів отримання допомоги можна за телефонами «гарячих ліній»:

15-47 – Державна установа «Урядовий контактний центр», цілодобова та безкоштовна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей;

0 800 500 335 або на короткий номер 116 123 (Громадська організація «Ла Страда Україна») «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації;

0 800 213 103 контактний Центр системи безоплатної правової допомоги;

0 800 500 225 або на короткий номер 116 111 (Громадська організація «Ла Страда Україна») національна дитяча «гаряча лінія».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь