Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

2 грудня - Міжнародний день боротьби за скасування рабства

Дата: 02.12.2022 10:39
Кількість переглядів: 121

Фото без описуУ цей день 1949-го року Генасамблея ООН ухвалила Конвенцію по боротьбі з торгівлею людьми.

Україна входить у ТОП-5 країн Європи, чиї громадяни стають жертвами сучасної работоргівлі у різних формах: сексуальне, трудове рабство, використання у жебракуванні, у виготовленні порнопродукції і вилучення органів.

Більше 70% жертв торгівлі людьми – це жінки та дівчата, але страждають і чоловіки. За даними Єврокомісії, все більшого поширення набуває експлуатація людей на будівництві, у сферах туризму, у ресторанному бізнесі, у догляді та у домашніх роботах. У цьому сегменті до 68% жертв – це чоловіки. Як свідчить Єврокомісія, глобальний прибуток від торгівлі людьми становить близько 29,4 млрд євро щороку.

Може здаватися, що рабство - це щось давно забуте і не стосується сучасних людей, але це не так. Різні види рабства існують досі. Про них варто знати і розповсюджувати інформацію з протидії такому явищу.

Основними видами рабства у сучасному світі є:

Традиційне рабство

Хоча традиційне рабство домінувало в суспільствах минулого, на сьогодні цей вид рабства заборонений й зустрічається нечасто. Традиційне рабство передбачає, що одна людина ввадається власністю іншої. І господар може робити зі свохм "рабом" що завгодно.

Боргове рабство виникає, коли людина зобов’язана працювати на іншу людину, щоб відпрацювати борг.

Примусова праця: людина змушена працювати проти своєї волі під страхом насильства або іншого покарання.

Торгівля людьми має багато облич, але здебільшого стосується викорисиання жінок та дітей для проституції. Ця форма примусової праці домінує у світі.

Примусові та ранні шлюби також вважаються видом рабства. Примусові шлюби досі практикуються в різних частинах світу, зокрема Викрадення з метою шлюбу досі трапляється в багатьох країнах.

Злочини, пов'язані із рабством зазвичай приховані, адже жертви, якщо їм і вдалося, позбутися рабства, не бажають згадувати усі події, що пережили.

А тому дуже важливо розуміти, як убезпечити себе і рідних від потрапляння у будь-який вид рабства.

У Міжнародний день боротьби з рабством, ми ще раз хочемо нагадати, що жертвою торгівлі людьми може стати кожен, не важливо якого віку, віросповідання, чи статі. Убережіть себе та своїх близьких, будьте проінформовані.

527 та 0 800 505 501 – номери телефону Національної безкоштовної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, спеціалісти якої надають консультації іноземцям, які перебувають в Україні та українцям, які планують поїхати за кордон, або повернулися в Україну з-за кордону.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь