Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Росії ще вистачить ракет для кількох масованих ударів, а нам вистачить цілеспрямованості й віри в себе, щоб повертати своє – звернення Президента України

Дата: 16.12.2022 23:42
Кількість переглядів: 80

Фото без описуБажаю здоровʼя, шановні українці!

Передусім дякую нашим бійцям Повітряних сил, нашим зенітникам, розвідникам і всім іншим, хто захищає і хто допомагає захищати українське небо. Сьогоднішній результат – 60 ракет збито. Відзначилися всі повітряні командування – «Центр», «Південь», «Схід» та «Захід».

А особливо результативними були бійці 96-ї зенітної ракетної бригади, які прикривають Київську область. Понад 40 ракет терористів були знищені саме в небі центральних районів країни та поблизу Києва. Я дякую вам, воїни!

Але, на жаль, є влучання. Терористам потрібна така масовість ракетних нальотів, щоб хоча б частина їхніх «іздєлій» досягала призначених цілей. Всі їхні мішені сьогодні – цивільні, і це переважно енергетика та об’єкти теплопостачання. Певно, внаслідок цієї війни сенс слова «терор» для більшості людей світу буде асоціюватися передусім з ось такими божевільними діями росії.

У Кривому весь день тривав розбір завалів житлового будинку, у який влучила одна з російських ракет. У переліку загиблих на цей час – троє. Мої співчуття всім рідним... Іще понад десять людей поранені, зокрема діти. Усім надається допомога.

Аварійні відключення електрики були застосовані сьогодні по всій країні – у більшості міст і регіонів. У Києві та 14 областях також як наслідок відключень енергії зупинилося водопостачання.

Наші енергетики та ремонтні бригади ще під час повітряної тривоги почали працювати й роблять усе можливе, щоб відновити генерацію та постачання. На це потрібен час. Але це буде.

Прошу всіх наших людей зараз проявити терпіння і дякую кожному й кожній, чия робота – це в будь-який час і за будь-яких обставин повертати нормальність життя. Прошу й представників обласної та місцевої влади бути активнішими у створенні додаткового запасу енергоміцності. Будь ласка, активніше співпрацюйте з бізнесом, щоб більше компаній долучалися до мапи Пунктів Незламності.

І прошу кожного зараз – звичайно, за можливості – подбати про тих, кому найскладніше... Про літніх людей, родини з дітьми, переселенців із районів бойових дій чи з окупованої території. Якщо можете допомогти, будь ласка, допомагайте.

Хоч би на що розраховували ракетопоклонники з Москви, це все одно не змінить розстановки сил у цій війні. Їм ще вистачить ракет для кількох таких масованих ударів. Нам вистачить цілеспрямованості й віри в себе, щоб і після цих ударів повертати своє.

І ще одне.

Євросоюз затвердив дев’ятий пакет санкцій проти росії за війну. Дев’ятий, але очевидно не останній. Бо очевидно, що тиск потрібно посилювати.

Я дякую всім тим лідерам і країнам, які боролися за міцніший пакет.

Але будемо працювати із Єврокомісією, з лідерами країн ЄС, із громадськістю Європи, щоб і наявна санкційна політика працювала на закінчення війни й не давала росії неправильних сигналів – сигналів, що нібито хтось готовий послаблювати тиск.

Я дякую всім, хто зберігає принциповість!

Слава всім, хто працює заради нашої перемоги!

Слава всім нашим воїнам, які героїчно відбивають усі намагання російських найманців закріпитися в Бахмуті! 17-та окрема танкова бригада, 46-та окрема аеромобільна бригада – слава вам, хлопці!

Слава всім, хто воює за Україну!

Повітряні сили – іще раз дякую!

І останнє. Буду повторювати постійно. Шановні наші партнери, знайдіть можливість надати нам надійний щит ППО. Це порятунок життів людей.

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь