A A A K K K
для людей із порушенням зору
Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Борці за Соборну Україну: Олег Адамовський

Дата: 22.01.2023 09:50
Кількість переглядів: 76

Фото без описуВідділ з питань культури, молоді та спорту Світлодарської міської військової адміністрації долучається до онлайн-проєкту #Борці_за_Соборну_Україну, започаткованого Донецькою ОДА 17 січня 2023 року до Дня Соборності України і 105 річниці прийняття IV Універсалу та проголошення незалежності Української Народної Республіки циклом розповідей про учасників Сил оборони України з Донеччини.

ГЕРОЙ УКРАЇНИ ОЛЕГ АДАМОВСЬКИЙ

Народився у селі Урожайные Донецької області. Мріяв бути професійним військовим ще з дитинства, коли уважно слухав розповіді батька про службу в армії. 2014 року закінчив Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба з відзнакою. Служив у складі 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка, був учасником бойових дій на сході України.

12 березня 2022 року загинув під час оборони Харкова. Група під його керівництвом під час виконання бойового завдання, натрапила на ворожу засідку. Олег Адамовський до останнього прикривав відхід побратимів… ціною свого життя.

Поховали Олега 15 березня 2022 року у селищі Велика Новосілка на рідній Донеччині. Того ж дня ворожими снарядами було пошкоджено будинок, де він жив з дружиною Ганною Адамовською.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь