A A A K K K
для людей із порушенням зору
Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Борці за Соборну Україну: Анатолій Юрійович

Дата: 22.01.2023 09:58
Кількість переглядів: 68

Фото без описуВідділ з питань культури, молоді та спорту знайомить Вас з наступною історією з циклу #Борці_за_Соборну_Україну.

Воїн із Донеччини: «Я воюю за свій дім із 2014-го»

— Анатолій Юрійович мене звуть. Отак, без позивного. А навіщо? Це мій дім, де мене багато хто знає, — говорить воїн підрозділу територіальної оборони, піднявши маску зварювальника зі світлофільтром.

Потім просить зачекати кілька хвилин, опускає маску на очі, гукає професійне «Очі!» і швидко прихоплює розпаленим електродом якусь залізячку до борта ЗІЛа.

— Щоб борт добре відкривався вирішив поприварювати «вуха». Ми цю машинку з народного господарства отримали. То слід її до пуття довести, аби потім без проблем тягати боєкомплект та наш міномет, — зазначає співбесідник, завершивши роботу.

У цивільному житті Анатолій — зварювальник. Має одну з найвищих категорій. Каже, що працював навіть на одній з українських АЕС. Мовляв, не так багато фахівців, які допущені до зварювальних робіт в умовах високого тиску й температур. А він такий допуск має.

Я народився тут неподалік. І за свій дім воюю з 2014 року. Починав в добровольчому підрозділі, який формувався в Костянтинівці. Потім, звісно, було декілька років паузи. Строкову служив у залізничних військах. Багато хто їх недооцінює. А це насамперед досвід експлуатації різного роду важкої інженерно-будівельної техніки, тож у мене була хороша школа, — зазначає воїн. — Ну а як росіяни поперли в лютому, то я зібрав старий наплічник та гайнув до військкомату. Потрапив до підрозділу тероборони. І тепер із хлопцями виконую бойові завдання як номер обслуги міномета.

І через те, що військовослужбовець має навички, необхідні для підготовки техніки до експлуатації в зимовий період, йому було доручено цю місію.

Захисник каже, що з-поміж його побратимів не бракує уродженців Донеччини та Луганщини. Зокрема й таких, чий дім зараз під російською окупацією.

— Нам не потрібно жодних додаткових слів мотивації. Ми хочемо зайти у свої домівки. І помститися тим, хто їх опоганив. Вигнати цю нечисть за наш кордон і гнати так довго, доки стане сил! — наголошує Анатолій.

Автор Володимир Скоростецький

Кореспондент АрміяInform


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь