Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Для переселенців з Донеччини у Дніпрі відкрили антикризовий транзитний хаб «Затишок»

Дата: 24.01.2023 15:35
Кількість переглядів: 80

Антикризовий транзитний хаб «Затишок» для переселенців з Донеччини відкрили сьогодні за участі начальника Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка у Дніпрі.

Тут можуть знайти тимчасовий прихисток - до 10 днів - люди уразливих категорій, які тікають від активних бойових дій: особи з інвалідністю, діти-сироти, люди похилого віку, багатодітні родини, одинокі батьки, родини військовослужбовців, а також жінки та дівчата, які зазнали гендерно зумовленого насильства.

Хаб «Затишок» розташований у готелі «Дніпропетровськ» і облаштований усім необхідним для переселенців. Одночасно у хабі можуть перебувати двадцятеро людей із дітьми.

Виїжджаючи з Донеччини, жителі області неодмінно проїжджають Дніпро, а багато хто і залишається тут - зараз у місті живуть майже 150 тисяч наших земляків. Кожен із них має свою історію порятунку і свої потреби. І кожен заслуговує на гідне життя.

- «Затишок» - це проєкт, спрямований на безпечну евакуацію та подальшу соціалізацію переселенців у нових громадах. Важливо, що він реалізується саме у Дніпрі, - наголосив Павло Кириленко. - Дякую всім, хто долучився до створення цього хабу, а це — UNDP Ukraine / ПРООН в Україні , Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine , Польська гуманітарна акція в Україні, БФ «Слов'янське серце», ГО «Мартін-клуб», БФ «Восток-СОС», БФ «Янголи спасіння» та Волонтерський центр допомоги матерям та дітям. Всі разом докладаємо зусиль, щоб переселенці на новому місці почувалися, як вдома, - і були ефективними в нашій спільній боротьбі з ворогом.

За інформацією Донецької обласної військової адміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь