Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

14 млн українців через війну потребують психологічної допомоги: як ми реагуємо на стрес

Дата: 04.03.2023 15:36
Кількість переглядів: 129

Експертні дослідження, проведені за підсумками року повномасштабної війни з росією, впевнено констатують: майже три чверті українців перебувають у стані напруженості та стресу.

А 14 млн наших співгромадян такий стан не просто декларують, а потребуватимуть реальної допомоги. Про це нещодавно заявив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. І якщо навіть офіційна статистика визнає такі шокуючі для психічного здоров’я наслідки військової агресії, годі й говорити про масштаб латентності цього вкрай загрозливого явища. Відтак, допомогу спеціалістів потрібно зробити максимально ефективною та максимально наближеною. Причому, це завдання з категорії невідкладних.

У межах ініціативи першої леді Олени Зеленської зі створення Всеукраїнської програми ментального здоров’я вийшла вже друга серія циклу відеороликів, створених ГО «Безбар'єрність» спільно з МОЗ України за підтримки ВООЗ. Двохвилинне відео – про те, як ми реагуємо на стрес, що відчуваємо, як концентруємось, як діємо. Виявляється, усі по-різному, але в межах трьох основних типів. Подивіться, щоб дізнатися, до якого саме типу належите ви.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь