Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Кабмін вже в березні підготує рішення, які потрібні нашим громадам для бюджетної стійкості – звернення Президента України

Дата: 04.03.2023 23:43
Кількість переглядів: 72

Фото без описуБажаю здоров’я, шановні українці!

Щойно у Львові завершилося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад України. Це було сьогодні дуже представницьке зібрання. Були керівники центральних і місцевих органів влади, представники державної влади й місцевих громад. Зі всієї нашої країни – усіх регіонів, усіх частин.

Головні питання – безпека, енергетика, соціальний захист, фінансові питання. Антикорупція. Все, що потрібно для більшої міцності наших інституцій і для більшої безпеки наших людей – в усіх сенсах слова «безпека».

Домовилися сьогодні, що вже в березні Кабмін підготує рішення, які потрібні нашим громадам для бюджетної стійкості. Відповідні зміни до закону про державний бюджет України будуть запропоновані Верховній Раді.

Сьогодні ж Кабмін на своєму засіданні, яке фактично поєдналось із засіданням Конгресу, затвердив Державну антикорупційну програму. Це системні кроки, які дадуть державі більше прозорості, а суспільству – більше можливостей для взаємодії з державою.

Продовжує тут, у Львові, роботу й конференція United for Justice, що стартувала вчора. Сьогодні відбулося кілька панельних дискусій, зокрема про розслідування, покарання окупантів за знущання з людей, за зґвалтування та інші насильницькі злочини, скоєні на окупованій території. Світ уже допомагає нам із цими розслідуваннями. Але, звичайно, треба зробити ще дуже-дуже багато. Не лише щоб встановити всіх злочинців, не лише щоб покарати їх, а й щоб допомогти людям, які зазнали знущань, подолати цей удар і повернутися до нормального життя.

У відповідній частині конференції сьогодні взяли участь: перша леді України, Президентка Європарламенту Роберта Мецола, перша леді Латвії, спецпредставниця Генерального секретаря ООН, наші урядовці. Дуже змістовна дискусія.

Разом із пані Мецолою сьогодні зустрілися і з українськими студентами шести львівських університетів.

Провів і переговори з Президенткою Європейського парламенту. Очевидно, що цього року наша співпраця з європейськими інституціями буде навіть ще змістовнішою, ніж минулого року. Завдання – максимально активно готувати все для членства нашої держави у Євросоюзі, збільшувати постачання зброї для України, посилювати санкції проти hосії. І я дякую пані Роберті Мецолі, усім нашим друзям в Європі, хто допомагає Україні на шляху інтеграції.

Дякую всім, хто допомагає зміцнювати безпеку України й посилювати наших воїнів! Дякую кожному й кожній, хто воює за Україну, хто захищає наш кордон і хто утверджує справедливість для України своєю влучністю на полі бою, хто відповідає окупанту активним вогнем на терор.

Вранці сьогодні був на зв'язку із командувачами: фронт – це перший пріоритет.

Особливо відзначу бійців, які захищають Бахмут. Зокрема, воїнів 56-ї окремої мотопіхотної бригади, 67-ї та 93-ї окремих механізованих бригад та 77-ї окремої аеромобільної бригади. Дякую вам, хлопці! Слава всім українським героям!

Дякую Львову за цей плідний час у місті. Дякую Львівській політехніці, де ми зараз і де провели наш Конгрес. Дякую університету Франка, де була зустріч зі студентами. Всім вдячний.

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь