A A A K K K
для людей із порушенням зору
Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

«На нас чекають наші люди», – боєць штурмової бригади «Лють»

Дата: 17.03.2023 11:24
Кількість переглядів: 89

«Сапсан» – інструктор штурмового полку поліції «Сафарі». Позивний – хижа пташка – обрали не просто, адже він – оператор БПЛА. А віднедавна – боєць штурмової бригади «Лють». Чоловік щодня готується до бойових дій та активно готує інших. 

До початку повномасштабної війни Василь два роки служив водієм у роті поліції особливого призначення. 24 лютого внесло корективи у життя поліцейського і службовий автомобіль він змінив на безпілотний літальний апарат. Перше бойове «хрещення» відбулося в Запорізькій області. «Сапсан» виявив ворожі позиції з висоти польоту, а побратими з полку «Сафарі» завдали ворогам нищівного удару.  І таких бойових «вильотів» у чоловіка за кілька місяців було чимало. 

«Я бачив ті жахіття, які творили на українській землі російські війська. Нас чекають наші люди в окупації, наші військові, які перебувають на фронті. Ми не маємо права залишати їх там наодинці, покидати напризволяще», - розповідає «Сапсан». 

Полк спецпризначення «Сафарі», у якому служить Василь, переходить до штурмової бригади «Лють». Новостворений підрозділ оснащується новітньою зброєю та технікою. «Сапсан» – один з інструкторів тактичної підготовки для новобранців.

Допомагає опановувати різні види озброєння. Поліцейський каже, що його тішить, що добровольці – вмотивовані українці, готові давати відсіч ворогу. До штурмових боїв щодня готуються і сам: «Якщо бачиш, що можеш щось зробити, то треба йти та робити, а не чекати, поки це хтось за тебе зробить». Василь переконаний, що бійцям не забракне люті виперти окупантів з української землі. І додає: разом із побратимами боротиметься лише до Перемоги.

Нагадаємо,  Міністерство внутрішніх справ (МВС) на початку лютого розпочало набір військовослужбовців до “Гвардії наступу”. У рамках проєкту створено вісім штурмових бригад.

За матеріалами Національної поліції України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь