Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

«Хочеться захищати дітей, щоб вони не знали, що таке війна», - підприємець з Донеччини став добровольцем бригади «Лють»

Дата: 22.03.2023 10:07
Кількість переглядів: 195

Фото без описуДо повномасштабного вторгнення рф 30-річний хлопець мав невеликий бізнес у Маріуполі, але в одну хвилину втратив усе. Новим сенсом життя став захист – своєї сім’ї та батьківщини. Володимир подавав заявки в тероборону та госпіталь, не маючи ані військового, ані медичного досвіду, лише палке бажання допомогти країні. Зрештою обрав поліцію та вступив до Гвардії наступу, бо його мета – звільнити свій народ від окупантів, повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

Володимир Славич - родом із Мирнограда, але останні 5 років жив у Маріуполі. Педагог за фахом, молодий чоловік працював у сфері торгівлі. Приморське місто, що стрімко розвивалося, підкорило хлопця, і він планував оселитися тут, найближчим часом готувався придбати будинок. Проте ворог зруйнував його мрії, а Маріуполь перетворив на великий цвинтар.

Володимиру не довелося пережити жахів блокади, але тим більше він прагне помститися загарбникам – за тих, хто назавжди залишився під руїнами та вже не зможе за себе постояти.

«24 лютого ми ще до двох годин працювали, розвезли свої товари. Потім я поїхав до Мирнограда забирати батька з лікарні. Вже були вибухи, в районі Азовського ринка щось горіло, на Лівому березі теж прилітало. До Маріуполя я вже не зміг потрапити», - розповідає Володимир Славич.

Після цього хлопець вивіз з Донеччини свою сестру з маленькими племінниками та багатьох знайомих, які не мали можливості евакуюватися самотужки. Понад усе Володимир прагнув бути корисним людям під час війни:

«Ми пішли з другом в тероборону, але нас не взяли, бо не було місць. Друга взяли в добробат, бо він служив. Мене – ні. Сказали, що можемо взяти без зброї, чисто в штабі сидіти, але я не погодився. Мені хотілося брати більш активну участь у визволенні Донеччини».

Тоді чоловік узявся за роботу, працював на СТО в Києві, намагався влаштуватися в госпіталь, щоб допомагати з пораненими. А коли дізнався про набір до штурмової бригади Нацполіції «Лють», зрозумів, що це його шанс стати захисником.

«Подав документи, пройшов медкомісію, тести. Я до них готувався – в 2015 році, коли брав участь у конкурсі на вступ до патрульної поліції. Хотілося робити щось для людей, робити нашу країну кращою. Але тоді не пройшов», - згадує доброволець.

Цього разу він гідно подолав усі випробування: «Я вважаю, що комусь треба йти та звільняти наші території. Ситуація на окупованих територіях дуже плачевна: мирне населення там страждає, виживає з останніх сил. До них просто прийшли, поламали людям все життя… Найбільш прикро за дітей».

Майбутній воїн прагне боронити саме Донеччину, бо добре її знає – як торговий представник свого часу об’їздив усі міста.

А після перемоги колишній бізнесмен мріє залишитися в поліції та працювати в спецпідрозділі.

«Хочеться захищати людей, дітей, щоб вони жили в мирі та не знали, що таке війна. Щоб настав мир, і люди повернулися до колишнього життя. Ми готові пожертвувати для цього всім», - твердо каже Володимир.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь