Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

18 квітня - Міжнародний день пам'яток і визначних місць

Дата: 18.04.2023 10:04
Кількість переглядів: 85

Фото без описуСьогодні, 18 квітня, ми відзначаємо Міжнародний день пам'яток і визначних місць та День пам'яток історії та культури в Україні. Він присвячений збереженню історичної та культурної спадщини людства.

На жаль, ми повинні зауважити, що в Донецькій області, як і в інших регіонах України, об’єкти культурної спадщини стали жертвами війни. Протягом 2022-2023 військова агресія російської федерації проти нашої країни призвела до руйнування багатьох цінних об'єктів, які є надбанням української історії, культури та символом національної ідентичності.

Попри це, збереження пам’яток є одним з головних пріоритетів у роботі. Ми продовжуємо працювати в цьому напрямку, щоб наша спадщина залишилася живою та доступною.

Зараз триває робота над переосмисленням історико-культурного простору Донеччини та України, що є важливим процесом висвітлення правдивої української історії.

Ми прагнемо віднайти історичні та архітектурні об’єкти, які є надбанням української нації. Це не просто робота, а місія, яка спрямована на збереження історії та культури нашого регіону для майбутніх поколінь. Завдяки спільним зусиллям, ми зможемо повернути нашій землі її колорит та унікальність, здатність надихати й вражати.

Пам’ятаємо, збережемо спадщину – створимо майбутнє! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь