Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

6 травня – День піхоти

Дата: 06.05.2023 10:40
Кількість переглядів: 73

Фото без описуУказом Президента України від 19 квітня 2019 року № 152/2019 в Україні було встановлено День піхоти, який відзначається щороку 6 травня «з метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, а також започаткування сучасних військових традицій».

Дата була встановлена не випадково. 6 травня 1648 році українські козацько-селянські війська та кримські союзники перемогли польське військо в битві біля Жовтих Вод Це була перша масштабна битва у період національно-визвольної боротьби українського народу проти Речі Посполитої на чолі з українським полководцем та державним діячем Богданом Хмельницьким.

Цього ж дня відзначається релігійне свято - День Юрія (Георгія) Змієборця. Святий, мученик і воїн, він вважався покровителем візантійських імператорів, а пізніше - українських князів. Юрій Змієборець став прообразом лицарства і захисником боротьби за найвищий ідеал народу – свободу, та символом боротьби проти зла. Він був одним із покровителів українського війська.

Піхота завжди першою зустрічає ворога, перша іде у наступ, утримує рубежі й до останнього тримає оборону,

Російська-українська війна довела, що українська піхота є однією з найкращих у сучасному світі. Оборонні, наступальні, рейдові операції, які проводила українська піхота, вже зараз вивчаються в кращих військових навчальних закладах світу. Нині українські піхотинці – це основа бойового потенціалу Сухопутних військ ЗСУ, вони несуть найбільше навантаження та відіграють вирішальну роль у нашому спротиві і Перемозі.

Українські піхотинці – це і слава українського війська, загартованого в боях із російським агресором.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь