A A A K K K
для людей із порушенням зору
Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

4 червня – День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

Дата: 04.06.2023 09:52
Кількість переглядів: 24

Згідно з Постановою Верховної Ради України від 01 червня 2021 року № 1490-ІХ, щорічно, 4 червня в Україні на державному рівні вшановується пам’ять дітей України, які загинули внаслідок російського вторгнення.

«На території Донецької, Луганської та інших областей із 2014 року внаслідок збройної агресії Російської Федерації та інших дій держави-агресора проти України загинуло щонайменше 240 дітей», - йшлося у парламентській Постанові.

З 24 лютого 2022 року діти України знову страждають від нової хвилі військових злочинів та жорстокості, з якими на нашу землю прийшла армія росії.

Кількість жертв серед дітей зростає і шокує. За даними Офісу Генерального прокурора станом на 1 червня цього року,, від 24 лютого 2022-го загинуло 483 дитини, 989 зазнали поранень, 393 дитини вважаються зниклими безвісти, понад 19,5 тисяч – викрадені росією. Ця статистика не враховує фактів, які відбуваються на тимчасово непідконтрольних Україні територіях, у місцях ведення активних бойових дій.

На превеликий жаль, Донецька область очолює рейтинг сумної статистики цієї війни: від 24 лютого 2022 року на Донеччині загинуло 148 дітей, ще 288 отримали поранення.

Кожен факт вбивств та поранень українських дітей, сексуального насилля над ними, їх депортації та примусового переміщення росією є свідченням геноциду українського народу через дітей та злочинів проти людяності. І ці злочини не повинні зійти з рук тим, хто їх коїть. Кожен буде притягнутий до відповідальності. Після перемоги України справедливість буде відновлено.

Не забудемо жодну жертву, не пробачимо ворогові, бережемо світлу пам’ять про кожну дитину.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь