Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Електронна трудова книжка – це цифровий аналог паперової трудової книжки

Дата: 07.06.2023 11:45
Кількість переглядів: 53

Фото без описуЦей зручний і доступний сервіс від Пенсійного фонду України дозволяє подавати через вебпортал електронних послуг скановані копії паперових трудових книжок, інших документів, які підтверджують трудову діяльність працівника.  

Наявність електронної трудової книжки в подальшому дає можливість автоматично призначити пенсію (без додаткового звернення) за фактом настання пенсійного віку, а також зменшує ризики пошкодження чи втрати документа.  

Скановані копії паперових трудових книжок можуть подаватися як роботодавцем, так і самим працівником.  

Відомості про трудову діяльність обліковуються в Реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.  

Від дати набрання чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» № 1217-IX (10.06.2021) працівники і роботодавці мають п’ять років для оцифрування трудових книжок.

З часу запровадження сервісу «Електронна трудова книжка» на вебпорталі електронних послуг Фонду https://portal.pfu.gov.ua/ (з грудня 2019 року) подано більше 168,5 тис. сканованих паперових трудових книжок для проведення оцифрування та переведення їх в електронну форму.  

Дивіться покрокову інструкцію із завантаження сканкопії трудової книжки для оцифрування на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за посиланням https://bit.ly/3YeDaXv та відеоінструкцію - https://bit.ly/3RIy0As 

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь