Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Що робити, якщо ваша дитина стала ініціатором кібербулінгу?

Дата: 20.06.2023 13:45
Кількість переглядів: 51

Фото без описуКібербулінг – це булінг із застосуванням цифрових технологій. Він може відбуватися в соціальних мережах, платформах обміну повідомленнями (месенджерах), ігрових платформах та мобільних телефонах. Це неодноразова поведінка, спрямована на залякування, провокування гніву чи приниження тих, проти кого він спрямований.

Що робити, якщо ваша дитина стала ініціатором кібербулінгу? Нещодавно це питання порушила громадська організація Stop_sexтинг: bit.ly/45Zsf86.

Розповідаємо чого НЕ варто робити, щоб ще більше не поглибити проблему:

  • Не засмучуйтеся. У спілкуванні з дитиною зберігайте спокій, уникайте засудження та агресії. Зайві емоції заважатимуть обговоренню ситуації та пошуку її вирішення.
  • Не стримуйтеся та не закривайтеся. Поговоріть із людьми, яким ви довіряєте, поділіться емоціями та переживаннями. Це допоможе зняти напругу.
  • Не ігноруйте проблему. Поставтеся до ситуації серйозно і не звинувачуйте когось іншого. Важливо показати дитині, що бути відповідальним за власні дії – це правильно.
  • Не виправдовуйте кібербулінг. Якщо ваша дитина його вчинила у відповідь, поясніть, що агресія лише розпалить конфлікт.
  • Не забирайте в дитини пристрої та не обмежуйте доступ до мережі. Це лише стане причиною недовіри до батьків. Подумаєте про обмеження в інтернеті тоді, якщо дитина й надалі заподіюватиме шкоду в мережі.

Нехай наш світ буде безпечним як офлайн, так і онлайн.

За матеріалами Міністерства освіти і науки України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь