A A A K K K
для людей із порушенням зору
Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

До уваги страхувальників! Вчасно сплатіть ЄСВ за ІІІ квартал 2023 року

Дата: 07.11.2023 14:01
Кількість переглядів: 37

Фото без описуОднією з умов зарахування періодів роботи до страхового стажу для обчислення розміру пенсії за віком та інших соціальних виплат є сплата єдиного соціального внеску (ЄСВ).

Базою нарахування ЄСВ для фізичних осіб - підприємців (ФОП) на загальній системі оподаткування є сума доходу (прибутку), що підлягає оподаткуванню ПДФО. Для підприємців — платників єдиного податку І-ІІІ груп базою нарахування ЄСВ є сума, визначена такими платниками самостійно, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску.

При цьому сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць і встановлена у розмірі 22% від мінімальної заробітної плати для всіх платників єдиного внеску (крім пільгових категорій).

Законом України від 03.11.2022 № 2710-IX «Про Державний бюджет України на 2023 рік» встановлено розмір мінімальної заробітної плати в сумі 6700 грн, який протягом року не буде змінюватися, і відповідно — ставка ЄСВ для ФОП I, ІІ і ІІІ групи складає 1474 грн на місяць (6700*22%), мінімальна ставка ЄСВ на квартал — 4422 грн.

Для пільгових категорій розмір ЄСВ складає:

  • 8,41% для підприємств, у яких працюють особи з інвалідністю;
  • 5,3 % для підприємств та організацій всеукраїнських громадських організацій осіб з інвалідністю;
  • 5,5 % для підприємств та організацій громадських організацій осіб з інвалідністю.

Відповідно ч. 8 ст. 9 Закону № 2464-VI для всіх підприємців діють єдині квартальні строки для сплати ЄСВ — до 20-го числа місяця, що йде за звітним кварталом.

У разі якщо останній день строків сплати єдиного внеску, припадає на вихідний, святковий або неробочий день, останнім днем таких строків сплати єдиного внеску вважається перший робочий день, що настає за вихідним, святковим або неробочим днем (п. 6 р. IV Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Мінфіну від 20.04.2015 № 449).

Увага! Останнім днем сплати єдиного соціального внеску за 3 квартал 2023 року для даної категорії платників є 19 листопада 2023 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь