A A A K K K
для людей із порушенням зору
Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

У чому відмінність між житловою субсидією та пільгою

Дата: 15.01.2024 16:36
Кількість переглядів: 31

Фото без описуРоз’яснюємо, у чому полягає відмінність між житловою субсидією та пільгою.

ЖИТЛОВА СУБСИДІЯ — це допомога від держави тим родинам, доходи яких не дозволять їм самотужки сплатити в повному обсязі кошти за спожиті житлово-комунальні послуги. Це допомога, яка залежить від майнового та матеріального стану домогосподарства: маєш низький дохід, при цьому не маєш боргів за спожиті ЖКП — можеш отримувати житлову субсидію.

Умови призначення житлової субсидії та процедура отримання такої допомоги визначені Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848.

Про види послуг, на які надається субсидія, дивіться за посиланням https://t1p.de/4x2dx.

ПІЛЬГА — надається визначеним категоріям громадян: ветеранам війни, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, захисникам та захисницям України, особам, постраждалим внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, дітям війни, багатодітним сім’ї тощо.

При цьому пільга на оплату житлово-комунальних послуг, залежно від категорії отримувачів, може надаватися як без урахування доходів, так і з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

Перелік осіб, які мають право на пільги з оплати житлово-комунальних послуг, що надаються з урахуванням доходів, визначено Порядком надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 № 389.

Пільгові категорії громадян згідно із законодавчими актами мають право на знижку з оплати житлово-комунальних послуг у грошовій формі з урахуванням середньомісячного доходу — 100 %, 50 %, 25 %.

Детальніше — за посиланням https://t1p.de/y0pz2.

Важливо! За наявності одночасно права на субсидію і на пільгу надається один з видів допомоги.

Подати заяву на отримання житлової субсидії чи пільги можна через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua, https://t1p.de/nik1h, https://t1p.de/0kuvl

Види заяв на житлову субсидію чи пільгу https://t1p.de/1no6z.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь