A A A K K K
для людей із порушенням зору
Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Інформаційно-аналітична довідка про підсумки роботи зі зверненнями громадян за 2023 рік та виконання Указу Президента України від 07 лютого 2008 року № 109/2008 у Світлодарській міській військовій адміністрації Бахмутського району Донецької області

Дата: 25.01.2024 14:25
Кількість переглядів: 55

На виконання вимог Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 7 лютого 2008 року № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» Світлодарською міською військовою адміністрацією Бахмутського району Донецької області (далі – Світлодарська міська ВА), її структурними підрозділами, на протязі 2023 року проводилась системна робота щодо розгляду звернень громадян, вирішення порушених у зверненнях питань.

Звернення до органів влади мають важливе значення у забезпеченні постійного зв’язку між державою та громадянином у вирішенні життєвих проблем окремої людини і суспільства в цілому, реалізації конституційних прав і свобод людини.

Враховуючи те , що територія Світлодарської міської територіальної громади з травня 2022 року знаходиться в тимчасовій окупації збройними формуваннями держави агресора та безпекову ситуацію по всій Донецькій області, особисті прийоми громадян керівником Світлодарської міської військової адміністрації у 2023 році не проводились. При цьому, усім громадянам забезпечується додержання гарантованих статтями 40, 64 Конституції України прав особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, у тому числі в умовах воєнного стану, спрямувавши зусилля на прийомі усних та електронних звернень громадян, звернень надісланих будь-якими засобами зв’язку та комунікації, належному та вчасному їх опрацюванні, надані відповідей та дієвої допомоги усіма можливими засобами.

З метою забезпечення конституційного права на звернення, додержання вимог Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07 лютого 2008 року №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» Світлодарська міська ВА продовжує роботу зі зверненнями громадян які надходять телефоном та засобами електронного зв’язку, в т.ч. і через органи влади вищого рівня.

За 2023 рік до Світлодарської міської ВА надійшло 24 звернення громадян, що на 15% менше ніж у 2022 році (24 звернення за 2023 рік проти 28 звернень з моменту тимчасової окупації громади за 2022 рік).

Всі 24 звернення надійшли до Світлодарської міської ВА засобами електронного зв’язку, в тому числі 9 звернень – через органи влади вищого рівня.

На всі 24 звернення були надані роз’яснення стосовно порушених заявниками питань, в тому числі 1 звернення про надання гуманітарної допомоги було повністю задоволено. Звернення на стадії розгляду станом на 01 січня 2023 року відсутні. Колективні та повторні звернення відсутні.

Всього в зверненнях за 2023 рік порушено декілька основних питань – це отримання відомостей (витягу) з реєстру територіальної громади та отримання роз’яснень щодо компенсації за пошкодженні та знищенні об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації.

СТРУКТУРА 
питань, порушених у зверненнях громадян до 
Світлодарської міської ВА за 2023 рік

Фото без опису

Всі звернення громадян були розглянуті виконавцями. На них були надані обґрунтовані відповіді та роз’яснення у передбачений законодавством строк. У відповіді на кожне звернення та запит роз’яснено право громадянина на звернення за захистом свої прав і законних інтересів.

На сьогоднішній день всі внутрішньо переміщенні особи потребують соціального захисту та підтримки, тому роботі зі зверненнями громадян приділяється особлива увага. З метою недопущення порушення термінів виконання звернень у Світлодарській міській ВА проводяться оперативні наради та роз’яснювальна робота з посадовими особами, щодо дотримання вимог Закону України «Про звернення громадян», здійснюється постійний контроль щодо термінів розгляду кожного звернення.

Розвиток доступних форм спілкування з громадянами залишився одним із пріоритетних напрямків роботи військової адміністрації. З метою покращення інформування населення у Світлодарській міській військовій адміністрації використовується веб-сайт та сторінки у соціальних мережах, на яких розміщено законодавчо-нормативну базу з питань розгляду звернень громадян та проводиться роз`яснювальна робота з питань реалізації громадянами права на звернення.

З метою оперативного реагування на гострі проблеми жителів Світлодарської міської  територіальної громади, які перемістились в більш безпечні регіони нашої країни, функціонує «гаряча телефонна лінія» Координаційного центру підтримки цивільного населення при Світлодарській міській військовій адміністрації за номером +380958782801.

В рамках роботи штабу з питань надання населенню Світлодарської міської територіальної громади гуманітарної допомоги посадовими особами Світлодарської міської військової адміністрації проводиться широка інформаційно-роз`яснювальна робота з населенням громади та постійно надаються відповіді на усні звернення та звернення які надсилаються у формі повідомлень через мессенджери та соціальні мережі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь