Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Безкоштовне профнавчання для ветеранів та осіб з інвалідністю внаслідок війни

Дата: 30.01.2024 17:07
Кількість переглядів: 42

В умовах повномасштабної війни одним із найважливіших завдань держави є соціальний захист ветеранів та людей з інвалідністю, яка була отримана внаслідок війни. Крім надання соціальних гарантій вони також потребують допомоги в адаптації та переході від військової кар'єри до цивільного життя. Одним з механізмів підтримки конкурентоспроможності та подальшого працевлаштування учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни є професійне навчання. 

Наразі реалізується урядовий проєкт, який дозволяє цим категоріям громадян пройти первинну професійну підготовку, перепідготовку, а також підвищення кваліфікації безкоштовно в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості (далі — ЦПТО ДСЗ).

Навчання в ЦПТО ДСЗ проводиться за 95 ліцензованими робітничими професіями та 365 освітніми програмами підвищення кваліфікації. Воно може здійснюватися як за очною (денною, вечірньою), так і дистанційною, дуальною формами, або їх поєднанням. Строк навчання - до 6 місяців.

Учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни для проходження навчання мають:

1. Вибрати професію, програму з переліку ліцензованих професій та освітніх програм. Ознайомитися з реєстром освітніх програм для організації навчання для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни та переліком ліцензованих професій для навчання можна на сайті Державної служби зайнятості у розділі «Навчання».

2. Визначити заклад професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості.

3.Подати до центру зайнятості заяву особисто або заповнити онлайн-заяву за посиланням.

Служба зайнятості здійснює відшкодування витрат на проїзд до місця навчання та у зворотному напрямку, а також забезпечує місцем проживання на час навчання.

Під час навчання забезпечується безкоштовне проживання, як учаснику бойових дій, так і супроводжуючій особі (якщо навчання проходить особа з інвалідністю І групи), а також компенсація їх проїзду.

Після закінчення навчання слухачам видається документ державного зразка про присвоєння (підвищення) відповідної кваліфікації.

Запрошуємо учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни скористатися можливістю отримати нові знання та долучитися до розбудови країни.

Якщо виникли питання або потрібна детальна консультація, звертайтеся до консультантів call-центру Донецького обласного центру зайнятості безкоштовно за телефоном: 0-800-33-61-67.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь