Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Презентовано проєкт Стратегії відновлення державної влади та реінтеграції населення деокупованих територій України до 2026 року

Дата: 11.04.2024 14:25
Кількість переглядів: 50

Фото без описуЗаступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко та керівники структурних підрозділів ОДА взяли участь в онлайн-презентації проєкту Стратегії відновлення державної влади та реінтеграції населення деокупованих територій України на період до 2026 року.

Очолила нараду Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. 

У рамках роботи штабу з деокупації територій було створено проєкт Стратегії відновлення державної влади та реінтеграції населення деокупованих територій України на період до 2026 року, а також напрацьовано операційний план заходів з її реалізації у 2024-2026 роках. 

Стратегія має окреслити ключові принципи та вектори державної політики з реінтеграції населення деокупованих територій України, забезпечити ефективне та своєчасне відновлення функціонування органів державної влади, місцевого самоврядування, відновлення прав і свобод людини та громадянина, створення гарантій безпеки населення деокупованих територій України шляхом реалізації державними інституціями послідовних, справедливих та інклюзивних заходів з подолання наслідків російської агресії та тимчасової окупації у всіх сферах суспільного життя, а також соціально-економічного відновлення.

Створення цих документів обумовлено також тим, що вони допоможуть унормувати і врегулювати дії органів виконавчої влади, здебільшого після деокупації тимчасово окупованих територій у розрізі окремих регіонів.

До цього часу не було єдиного підходу до подолання наслідків тимчасової окупації. А тому була необхідність у забезпеченні синхронізації дій центральних та місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування задля створення умов для повноцінної реінтеграції територій, які були тимчасово окуповані російською федерацією. Зокрема, реінтеграції жителів цих територій у правовий, адміністративний, соціальний, культурний, фінансово-економічний, інформаційний, освітній та інші простори України.

За інформацією Донецької облдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь