Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

15 липня – День української державності

Дата: 15.07.2024 09:53
Кількість переглядів: 46

Фото без описуПочинаючи з 2024 року Україна відзначає День української державності у нову дату - 15 липня. Це пов’язано з переходом на Новоюліанський стиль календаря, адже День Державності відзначається того самого дня, коли українські християнські церкви вшановують памʼять Київського князя Володимира Великого та День Хрещення Київської Русі-України.

Саме у цей день у 988 році князь Володимир Великий прийняв християнство, як державну релігію Русі-України, що визначило проєвропейський вектор розвитку цієї держави, який продовжило Галицько-Волинське князівство, козацька держава, УНР, Українська Держава Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна незалежна Україна.

Минуло вже більше тисячі років, відколи ми вперше створили власну державу – Русь! Але бій за неї триває досі. І цього разу цей бій неодмінно закінчиться нашою остаточною перемогою!

Історія України — це фактично історія боротьби українського народу за свою державу та здобуття незалежності. Точкою відліку української державності можна вважати другу половину ІХ століття. А у 1187 році вперше в літописі з’являється й назва — Україна.

День української державності – це можливість для кожного українця згадати історію своєї країни, повну боротьбу за незалежність, та єдність. Цінуємо те, за що боролися наші предки, пам'ятаємо всіх, хто загинув у цій боротьбі, будуємо майбутнє, в якому нам самим хотілося б жити. Наша історія налічує тисячі років, і буде налічувати далі.

Українці невтомно захищають свою незалежність, борються за свободу та не зупиняються попри всі труднощі. Це і є та державність, яку жоден ворог не зможе у нас відібрати.

Вітаємо кожного українця з його святом, з Днем української державності!

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь