Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

17 липня – четверта річниця утворення Бахмутського району в новому складі

Дата: 17.07.2024 16:23
Кількість переглядів: 35

Фото без описуВідповідно до постанови Верховної Ради України від 17 липня 2020 року № 807-ІХ «Про утворення та ліквідацію районів» чотири роки тому був створений Бахмутський район у новому складі, до якого нині входять сім територіальних громад: Бахмутська, Званівська, Світлодарська, Сіверська, Соледарська, Торецька  та Часовоярська громади. Адміністративним центром району є одне з найстаріших міст Донецької області – місто Бахмут.

Загальні відомості про район

Площа – 19 2  213,5 га

Кількість населених пунктів: міст – 6, селищ міського типу – 11, сільських населених пунктів – 94 (селищ – 22, сіл – 72)

Чисельність  населення (станом на 01.01.2020) – 227,7 тис. осіб.

Бахмутський район – це колиска Донецького краю, який зачаровує легендами і пам’ятками сивої давнини, своїми мальовничими куточками, де відчувається неповторність і гармонія природної краси.

Один із найстаріших у Донецькій області, він водночас і молодий, працьовитий, завзятий, мешканці якого своєю працею, творчим підходом до втілення сміливих задумів  і мрій творять нову історію району .

Перегортаючи сторінки історії, пам’ятаємо героїчні та трудові подвиги старших поколінь. Їх життя – приклад патріотизму і відданості своєму народові, рідній землі.

Iсторія міст і сіл Бахмутського району несе на собі відбиток багатьох історичних епох. Вони є свідками визвольного поступу нашого народу до незалежності.

Під час повномасштабної збройної агресії рф проти України наш район став однією з найгарячіших точок на мапі бойових дій. Біль, руйнування та втрати принесла нам війна, підступно розв’язана країною-агресором на нашій землі.

Проте сьогодні український народ згуртований, як ніколи. Ми разом захищаємо нашу незалежність, нашу землю, працюємо та наближаємо Перемогу!

В єдності – наша сила! Ми незламні!

Все буде Україна!

За інформацією Бахмутської райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь