Світлодарська міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області
Донецька область, Бахмутський район

Податкова Донеччини інформує

Які мають бути дії суб’єкта господарювання при відключенні світла в господарській одиниці, коли неможлива робота на комп’ютері з ПРРО?

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон) передбачено можливість роботи ПРРО в режимі офлайн у випадку відсутності зв’язку ПРРО з фіскальним сервером ДПС.

14:47:31 18.06.2024

Щодо граничних строків сплати податків, задекларованих громадянами у річній податковій декларації про майновий стан і доходи

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що фізичні особи повинні самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в їх річній податковій декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік, до 1 серпня 2024 року (п. 179.7 ст. 179 Податкового кодексу України).

17:33:10 14.06.2024

До уваги роботодавців: щодо мінімальної заробітної плати

Шановні платники! Головного управління ДПС у Донецькій області нагадує, що мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств, установ, організацій усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, за будь-якою системою оплати праці. Її розмір встановлюється і переглядається відповідно до статей 9 і 10 Закону України "Про оплату праці" та не може бути нижчим від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

11:53:28 11.06.2024

Припинення підприємницької діяльності: порядок проведення перевірки

Шановні платники! Головного управління ДПС у Донецькій області нагадує, що фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, знімаються з обліку після припинення або зупинення незалежної професійної діяльності або зміни організаційної форми відповідної діяльності з незалежної (індивідуальної) на іншу, за наявності документально підтвердженої інформації відповідного реєстру чи уповноваженого органу, що реєструє таку діяльність або видає документи про право на заняття такою діяльністю (свідоцтва, дозволи, сертифікати тощо), та поданих до контролюючого органу за основним місцем обліку заяви за формою № 8-ОПП.

15:53:20 05.06.2024

Право на податкову знижку за оренду житла

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що фізична особа – платник податку, яка має статус внутрішньо переміщеної особи має право на податкову знижку на суми коштів, фактично сплачених нею протягом звітного року, у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку).

16:17:31 29.05.2024

Щодо оподаткування безповоротної фінансова допомоги фізичній особі-підприємцю

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що порядок оподаткування доходів фізичних осіб – підприємців встановлено нормами ст. 177 Податкового кодексу України,

13:39:16 24.05.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь